Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί ηλιακό;

18 Ιούλιος, 2017

Είναι φρέσκιες, απαστερίωτες, αφιλτράριστες, αληθινές μπύρες και φτιάχνονται με μεράκι και...ήλιο! Πώς; Από το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής ηλιακό μικροζυθοποιείο στην Ελλάδα.

Κατασκευασμένο με την προοπτική να λειτουργήσει μελλοντικά εντελώς απαλλαγμένο από οποιαδήποτε ανάγκη σε συμβατικές πηγές ενέργειας, το Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης σχεδιάστηκε με τη λογική μιας μικρής μονάδας που πετυχαίνει την παραγωγή των προϊόντων της με τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο για το περιβάλλον. Γι αυτό εξοπλίστηκε εξ αρχής με 24 ηλιακούς συλλέκτες που είναι σε θέση να του εξασφαλίζουν το ζεστό νερό που απαιτείται για τη ζυθοποίηση, ώστε η κατανάλωση πετρελαίου, ρεύματος κλπ. να μειώνεται στο ελάχιστο δυνατό. Το επόμενο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η χρήση συσσωρευτών που θα αντλούν ηλιακή ενέργεια η οποία θα αξιοποιηθεί για την ψύξη των προϊόντων μας και τη λειτουργία των μηχανημάτων συσκευασίας.

Όπως φροντίζουμε για την ποιότητα και τη γεύση της μπύρας μας, έτσι δίνουμε μεγάλη σημασία και σε άλλες «λεπτομέρειες», που καθιστούν τη λειτουργία του ζυθοποιείου όσο πιο φιλική προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο γίνεται: οι μπύρες μας εμφιαλώνονται σε επιστρεφόμενες και επαναχρησιμοποιούμενες φιάλες, με πώμα απαλλαγμένο από BPA, μεταφέρονται σε ξύλινα κιβώτια και όχι σε πλαστικά, ενώ ακόμη και η ετικέτα, σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική, είναι χάρτινη και όχι πλαστικοποιημένη, ώστε να επιβαρύνει όσο το δυνατόν λιγότερο το περιβάλλον. Και είμαστε περήφανοι γι αυτό!

Απολαύστε τις λοιπόν χωρίς τύψεις!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Ιούλιος 2017 12:05