Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ξάνθη Ξάνθη

Έχουμε τη χαρά να ζούμε και να λειτουργούμε το μικροζυθοποιείο μας σε μια από τις ομορφότερες και γραφικότερες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Δεν είναι όμως μόνο αυτό που μας δίνει η Ξάνθη. Η σχετικά μικρή αυτή πόλη, εκτός του ότι διοργανώνει δύο πολύ χαρακτηριστικά γεγονότα κάθε χρόνο, το φημισμένο Καρναβάλι της και τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, που ξεσηκώνουν τους κατοίκους της αλλά και προσελκύουν πολλούς επισκέπτες, είναι ένα μέρος με δική του κουλτούρα, που εκτιμά το καλό φαγητό και την καλή διασκέδαση. Άλλωστε η Ξάνθη φημίζεται για τις γαστριμαργικές εμπειρίες που προσφέρει, για τα ιδιαίτερα πιάτα που δε βρίσκει εύκολα κανείς αλλού, για τα υπέροχα γλυκά της και για το κέφι των κατοίκων της, που δε λένε έυκολα "όχι" σε τέτοιες μικρές απολαύσεις. Εμείς απλώς αφεθήκαμε να εμπνευστούμε από όλο αυτό και θελήσαμε να προσφέρουμε από την πλευρά μας μια μπύρα αντάξια της πόλης της.

 

Πιστεύουμε πως τα προϊόντα κάθε περιοχής, αυτά που βγαίνουν σε μικρές, μη βιομηχανοποιημένες παρτίδες και παραγωγές, φέρουν κάτι από τα χαρακτηριστικά του τόπου που τα γεννά και από το γούστο των ανθρώπων του. Και έτσι νοιώθουμε ότι πρέπει να είναι. Οι μικρές, τοπικές παραγωγές δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα προϊόντα που βρίσκει κανείς απ’ακρη σ’άκρη στο χάρτη. Το αντίθετο: έχουν το χάρισμα να κουβαλούν στοιχεία από την κουλτούρα της περιοχής που τα παράγει και αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της. Άλλωστε, όταν επισκεπτόμαστε έναν καινούργιο προορισμό, δεν είναι τα τοπικά προϊόντα αυτά που θέλουμε να γευτούμε;

 

Γι αυτό κι εμείς δίνουμε εξαιρετική σημασία στην προέλευση της πρώτης ύλης (βύνη από κριθάρια της Θράκης), όπως και σε όλες τις προμήθειες και τα εργαλεία που μπορεί να χρειαστεί ένα μικροζυθοποιείο για να στηθεί και να λειτουργήσει: τα περισσότερα υλικά που χρειαζόμαστε κατά την παραγωγή, συσκευασία και μεταφορά της μπύρας μας τα προμηθευόμαστε από την πόλη μας. Για τη φωτογράφιση, τη διαφήμιση, τη φόρτωση και μεταφορά τους συνεργαζόμαστε με τοπικές επιχειρήσεις. Κι έχουμε τη χαρά να συστήνουμε τη μπύρα μας, σε όποιον προορισμό κι αν ταξιδεύει, ως την πρώτη ξανθιώτικη μπύρα!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Ιούλιος 2017 13:12